Dette er et av de spørsmålene som vi får oftest og i denne artikkelen skal vi gå inn på hvordan du kan starte et selskap.

Finn ut hva du skal starte

I noen bransjer kan det lønne seg å starte et enkeltpersonforetak før man begir seg ut på et AS, men dette er jo selvsagt noe du må vurdere helt selv.

Enkeltpersonforetak

Dette er et selskap som regnes som en del av den som eier det sine verdier og personlige eiendeler. Dette betyr at hvis du som person starter et enkeltmannsforetak så er det en del av din personlige økonomi. Det er mange unge som starter et enkeltpersonforetak hvis de gjør oppdrag innen musikk, tekstforfatting og andre type kreative jobber som er en deltidsjobb. Noen velger å gå over til AS når inntektene blir større.

Det å ha et enkeltpersonforetak er ikke spesielt mye arbeid, men det finnes en del regler å sette seg inn i. Noen velger å ha egen regnskapsfører, mens andre velger å lære seg dette selv.

AS

AS er forkortelsen til et aksjeselskap. Du trenger minst 30 000 norske kroner for å starte et aksjeselskap. Det er mulig å få denne kapitalen fra investorer, eller du kan ta et lett lån på dagen sånn at du kan komme i gang. Du må utarbeide dokumenter som bekrefter at du har stiftet foretaket og signere disse.

Hvis du vil vite mer om å det å starte AS, anbefaler vi deg denne artikkelen. Den gir deg en god og enkel innsikt.

Start-up

Kanskje du har sett noen andre som har en god idé og vil investere i deres idé? Dette er noe som blir mer og mer vanlig. Dette gjør at du kan bli medeier eller investere i andre selskap. Det finnes en rekke nettsider som er tilrettelagt for dette. Dette er også sider der du kan pitche dine egne ideer eller planer for fremtiden. Hvis du vil ha investorer så er disse sidene noe for deg. Her kan du også få ærlig tilbakemelding fra investorer fra hva de vil se fra deg.

Lykke til!

Author anna
Published
Categories Uncategorized

Markedsstrategier

youplay