Overveier du å starte din helt egen nettbutikk? Alle kan starte en nettbutikk, og det er ingenting som tilsier at du ikke skal forfølge drømmen. Det er dog mange fallgruver man skal huske å se opp for, og suksess krever at du kan overkomme de utfordringene som ligger i å starte egen nettbutikk. Likevel, hvis du skaper et godt grunnlag, og forbereder deg godt, så har du alle tiders mulighet til å oppnå suksess. Her er noen viktige og gode råd til deg som har en liten gründer i magen.

 

Ha et tydelig konsept og målgruppe

Det aller første man skal gjøre, er å utvikle og utarbeide en god forretningsplan. Det er uten tvil det aller viktigste du skal starte med. I tillegg skal konseptet være klart, og målgruppen være klart definert. Du skal tenke på at det du lager og kan tilby er helt unikt, og noe som folk har manglet. I tillegg skal du være klar over, at du sannsynligvis blir nødt til å jobbe steinhardt de første årene. I så måte er det viktig at du har snakket med dine nærmeste og dine venner før du starter. Det er nemlig viktig at du og familien og venner har en felles forståelse for hvordan den umiddelbare fremtiden kommer til å se ut. Hvis en avklaring er på plass, så er sjansene for konfrontasjoner og misforståelser også nede på et minimum.

 

En funksjonell nettbutikk

Det er viktig at du presenterer varene dine ordentlig. Det betyr at du skal ha gode bilder som viser det eller de gode produktene dine. Men hvis ikke nettsiden din er funksjonell, så hjelper flotte bilder lite. Det er mange som tenker hovedsakelig på design, men det er altså viktigere at det virker enn at det ser perfekt ut. Les mer på www.smart-web.no.

 

God markedsføring

Hvis det ikke er noen som har hørt om produktet ditt, så er det liten vits i å ha et godt produkt og god hjemmeside. Derfor er det viktig at du virkelig kommer i gang med å bruke de sosiale mediene, e-postmarkedsføring og annen annonsering. Dette er rett og slett alfa og omega.

Når du er helt i startfasen, så kommer du langt med organisasjonsnummeret ditt og et kredittkort. Hvis altså produktet og forretningsplanen din er god. Men du trenger også en bedriftsavtale med en bank, slik at du har en konto som står i bedriftens navn.

 

Få kontroll på regnskapet

Det kan virke vanskelig og umulig, hvis man ikke synes man er egnet til å ha styr på regnskap, hvis man har tenkt å åpne en nettbutikk. Men heldigvis finnes det folk som kan gjøre nesten alt for deg, slik at du kan konsentrere deg om produktene og butikken. Ved hjelp av fakturaskanning unngår du papir og manuell håndtering av fakturaer. Alle bilagene blir oppbevart elektronisk, slik at du sparer penger og tid på papir, porto og forsendelser. Du kan lese mer om elektronisk fakturaskanning her.

Author anna
Published
Categories Uncategorized

Markedsstrategier

youplay